best self propelled lawn mower

 
 

Din inima, de Rumi

din-inima-de-rumi

Din inima, de Rumi

CreativeWork.ro va invita duminica, 13 decembrie 2015, incepand cu orele 18.00, la o seara de muzica si poezie mistica orientala, ce va avea loc la Hermitage Urban Spiritual Hub (Str.Mihai Eminescu, nr.127, Bucuresti, Romania).

Veniti alaturi de noi, pentru a calatori impreuna spre miezul acestei minunate traditii a inimii, care este sufismul.

Protagonistii: Bianca Gainus (recitator –Romania), Feras Sarmini (vioara – Siria) si Mohamad Zatari (oud – Siria), alaturi de invitatul lor, Mehdi Aminian (ney, setar – Iran), isi indreapta atentia asupra sufletului, oferindu-va, in acorduri de muzica autentica orientala, soapte ale inteleptului Rumi.

• Bianca Gainus (România)
este coordonator de proiecte de arta si cultura si profesor de arte. A lucrat deopotriva cu copii si detinuti din penitenciar, in incercarea de a explora natura umana prin cuvinte si culori. Bianca scrie propria ei poezie - contemporana si dark uneori.
A participat si prezentat la seminarii si evenimente internationale de cultura si educatie din Italia, Spania, Turcia, Portugalia, Belgia. “Din inima, de Rumi” este unul dintre proiectele Biancai.

• Feras Sarmini (Siria)
este violinist profesionist si a absolvit Institutul Superior de Muzica din Damasc cu grad de excelenta. Feras a performat in nenumarate concerte, cu mai multe orchestre, dintre care enumeram Filarmonica Nationala a Siriei, Filarmonica de Tineret din Palestina, Filarmonica de Tineret Euro – Mediteranean atat în Siria cat si la nivel international, în tări ca Liban, Iordania, Grecia, Italia.

In 2008, Feras Sarmini a colaborat cu Contrasto Ermonico baroc Ensemble sub bagheta remarcabilului Marco Vitali.
Din 2012 Feras Sarmini este vioara a doua în Damasc String Quartet, concertand astfel în Siria, Irak și Liban.

La sfarsitul anului 2013 violonistul Feras Sarmini vine în Romania pentru a-si pregati un Masterat la Conservatorul din Bucuresti.

• Mohamad Zatari (Siria)
este muzician clasic arab, interpret la oud si compozitor. Mohamad a studiat muzica traditionala siriana, irakiana si turca, iar momentan studiaza muzica clasica europeana, dorind sa fie o punte de legatura intre Orient si Occident, intre traditie si contemporaneitate.
Mohamad Zatari a avut spectacole in Siria si România, a compus piese proprii, precum si coloane sonore pentru filme de scurt metraj.
Ca urmare, talentul si virtuozitatea sa au fost recunoscute in societatea muzicala româneasca si araba. Mai multe informatii despre Mohamad Zatari - www.mohamadzatari.com

• Invitat - Mehdi Aminian (Iran),
Initierea lui Mehdi Aminian in muzica persana si ney a inceput pe vremea adolescentei sale, petrecute in Iran. Avea 16 ani cand a parasit tara natala, moment care a marcat inceputul unui sir neintrerupt de revelatii in cele mai vechi traditii muzicale ale lumii. Rastimpul de doi ani petrecut in manastirile sufite din Bosnia, precum si numeroasele concerte sustinute in Europa si Asia de Sud Est, unde a locuit, i-au permis lui Mehdi sa acumuleze o cunoastere suficienta pentru a-si dezvolta un stil propriu, care transcende limitele unui singur gen. Mehdi nu tinteste doar sa aduca publicului o experienta muzicala desavarsita, ci si sa scoata la iveala acea legatura autentica, ancestrala, pe care fiecare dintre noi o are cu sunetul.
Mai multe informatii despre Mehdi Aminian - http://roots-revival.com/mehdi-aminian/

Parteneri
Editura Herald, Editura Kriterion,

Mentiuni
Spectacolul dureaza aproximativ 70 de minute.

In traditia salii Hermitage Urban Spiritual Hub, intrarea se face fara incaltari. Va multumim pentru intelegere.

LASA UN COMENTARIU